Reisverzekeringen vergelijken

Tegenwoordig is het voor bijna alle consumenten important om er zich bewust van te zijn dat een probleem over het algemeen in een klein hoekje schuilt. Dat is tevens het situatie op welk moment u er voor kiest om een trip te boeken. U kunt voor weggaan meemaken met een onverwachte situatie waarmee u niet weg kunt gaan, maar ook gedurende uw vakantie kunnen er zich acute problemen aan het licht komen. Het afsluiten van de beste reisverzekering kan heel wat praktische, maar alsook financiële kopzorgen voorkomen.

Reisverzekeringen Vergelijken

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering betaalt schade die is ontstaan lopende een vakantie. U heeft de gelegenheid om enkele zaken mee te verzekeren zoals: geneeskundige kosten, , cash en waardepapier, vervangend vervoer bij pech onderweg of de sneeuwvakantie dekking. Naast deze kansen kunt u meestal een annuleringsverzekering afsluiten.

De meeste rubrieken worden tot een bepaald maximum vergoed. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een de voordeligste reisverzekering heeft meestal een (hoog) eigen dreiging of een minder (hoog) gedekt bedrag voor de eigendommen of aanvullende rubrieken.

Wat is er verzekerd in de basisbescherming van de doorlopende reisverzekering?

U bent binnen Europa in ieder geval gedekt voor hulpverlening, niet verwachte uitgaven,probleem en en aansprakelijkheid voor ongemakken aan uw tochtjeverblijf.

Hulpverlening

Het gehele jaar rond hulp van de aangesloten alarmcentrale. bijvoorbeeld bij:

  • het regelen van vervoer;
  • het verzorgen van noodzakelijke geneeskundige begeleiding ten tijde van de terugreis;
  • het geven van adviezen;

Plotse uitgaven

Bijvoorbeeld voor onvoorziene tochtje- en verblijfsgeld als je in het buitenland in het kliniek terecht komt of eerder naar huis moet terugkeren na een calamiteit of ernstige ziekte. Of voor kosten voor opsporings- of reddingsacties, als je tijdens een bergwandeling de weg kwijt bent of gewond raakt.

Calamiteiten

U bent gedekt tegen de niet verwachte kosten als gevolg van een accident.

Aansprakelijkheid voor ongemakken aan reisverblijf

Geld door onder andere schade aan de inboedel van uw vakantieverblijf. U laat bijvoorbeeld iets kapot vallen, of u verliest de sleutel van uw vakantiewoning.

Wat is voor u een betere reisverzekering?

Dat het aan gaan van een reisverzekering voor uw tochtje interessant is hoeven we u ongetwijfeld niet meer te vertellen. Wat is voor u nu echter de goedkoopste reisverzekering? Voor dit type van verzekering kunt u een optie maken uit 2 mogelijkheden. We onderscheiden op dit vlak de tijdelijke reisverzekering van een doorlopende reisverzekering. Deze eerste mogelijkheid is gewenst mits u er voor kiest om slechts één keer per jaar op vakantie te gaan. In dat geval is een reisverzekering doorlopend afsluiten met het oog op geld namelijk niet zo voordelig. Een tijdelijke- of kortlopende reisverzekering gaat wel in op de datum van vertrek en loopt af bij terugkomst. Boekt u dus onverwacht binnen hetzelfde kalenderjaar nog een extra reis? In dat geval zult u nog eens een aparte, kortlopende reisverzekering moeten aan gaan.

Wanneer is een reisverzekering doorlopend afsluiten interessant?

Een goede reisverzekering is er 1 die volledig is afgestemd op uw situatie. Allicht is een de beste reisverzekering afsluiten leuk, maar op welk moment deze niet aan uw verwachtingen voldoet zal de pret al in enkele stappen verdwijnen. Een reisverzekering doorlopend aan gaan is dan ook veruit beste optie voor mensen die er voor kiezen om vaker dan 1 keer per kalenderjaar andere oorden op te zoeken. Vanaf het ogenblik dat u meer dan 2 maal per 12 maanden op tochtje gaat (hetzij een zomervakantie, een wintersportreis of gebruikelijk een citytrip) is het commercieel efficiënter om te kiezen voor een doorlopende variant.

Goede reisverzekering afsluiten door te vergelijken? Een goede en voordelige reisverzekering in 1 aan gaan is uitstekend mogelijk.

Op welk moment is een doorlopende reisverzekering voordeliger?

Een doorlopende reisverzekering is sneller goedkoper dan een kortlopende dan je zou denken. Ga je met je hele gezin op reis, dan ligt het omslagpunt ruwweg bij een vakantie van 2 weken. Ga je dus met jouw gezin vijftien dagen of langer op vakantie? Het is waarschijnlijk dat een doorlopende reisverzekering goedkoper is. Voor een verzekering van één of twee personen ligt de grens op een week of drie. Ga je ook nog eens enkele dagen er tussenuit? Dan is de doorlopende reisverzekering tevens heel snel voordeliger. Sluit je tevens te allen tijde een annuleringsverzekering af? Dan is een doorlopende reisverzekering bijna te allen tijde goedkoper met een bescherming voor opzegging. Een doorlopende annuleringsverzekering is namelijk heel eenvoudig goedkoper dan een kortlopende. Maak je op onze website een vergelijking voor een kortlopende reisverzekering en ben je interessanter uit met een doorlopende? Dan geven we je meteen een seintje op deze website zodat je de goede keus kunt maken. Bekijk de voordelen van een doorlopende en kortlopende reisverzekering.

Als je langer dan twee tot drie weken met vakantie gaat of vaker is het juist interessanter om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Bij families geldt het voordeel in de premie nog sneller. Met deze verzekering ben je het gehele jaar door gedekt en hoef je dus niet een expliciete datum op te geven. Zowel korte als lange vakanties als weekendjes weg zijn hiermee verzekerd en je hoeft niet elk kalenderjaar opnieuw deze reisverzekering aan te vragen, hij wordt automatisch verlengd.

Annulatie van reis door ziekte

In het merendeel van de gevallen wordt er voor gekozen om een reis te annulatie als gevolg van een bepaalde ziekte of aandoening. Heeft u een annuleringsverzekering , dan beschikt u immer over deze mogelijkheid. Het bedrag dat u heeft vergoed voor uw vakantie zal in dit geval dan ook bijna compleet worden terugbetaald. Bijna? Klopt, want er zijn immer onkosten die van het uitbetaalde bedrag worden afgetrokken. Wat veel natuurlijke personen bovendien niet weten is dat niet alleen ziekte bij de reiziger zelf, maar ook bij familieleden tot in de 2de ofwel 3de graad in het algemeen door een annuleringsverzekering worden betaald. ook wanneer er hiervan sprake is kan uw vakantiereis dan alsook zonder probleem worden geannuleerd.

Wat bij overlijden van een familielid?

Een overlijden kan altijd gebeuren, zelfs op de meest onvoorziene momenten. Is er sprake van een overlijden van een familielid tot in de 2de graad? In dat geval zal uw annuleringsverzekering tevens hier een goede tussenkomst in bieden. U dient er wel rekening mee te houden dat dit niet geldt voor wanneer onder andere één van uw slimste vrienden komt te overlijden. In dat situatie zult u er dan ook bij stil moeten blijven staan dat u zomaar het gehele bedrag van de geboekte reis kunt verliezen.

Professionele redenen aan basis van opzegging

Er wordt altijd benadrukt dat een doorlopende reisverzekering geen tussenkomst biedt bij zakelijke uitstappen naar het buitenland. Dat klopt ook, maar het betekent niet dat er geen enkele zakelijke betrekking invloed kan verrichten op uw verzekering. op welk moment u bijvoorbeeld tochtje heeft aangevraagd, maar u onverhoopt niet kunt weggaan omdat de vervanger op uw werk bijvoorbeeld plots ziek is geworden of een ongeval heeft gehad zal de annuleringsverzekering in het algemeen altijd een gepaste bescherming voorzien. Op deze manier hoeft u dus nooit een met het oog de prijs perikel te vrezen ten gevolge van een niet verwachte gebeurtenis op uw werk.

Doorlopende reisverzekering inclusief opzegging aan gaan

Bovenstaande legt uit dat het in tal van verscheidene omstandigheden uitstekend een mogelijkheid is om het door u betaalde bedrag voor uw reis terug te ontvangen van de verzekeraar waarbij de reis- en annuleringsverzekering werd afgesloten. Vooraleer u dit kunt doen zult u er zich ook bewust van moeten zijn dat er niet immer in ieder geval een annuleringsverzekering wordt geboden bij een (doorlopende) reisverzekering. Deze apart afsluiten of deze laten toevoegen aan de door u interessante polis is in diverse situaties dus gewenst. Om er zeker van te zijn dat uw doorlopende reisverzekering over een passende anulatieverzekering beschikt is het uitvoeren van een vergelijking alvorens een doorlopende reisverzekering te kiezen in ieder geval immer een handige keus.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering alsook een annuleringsverzekering afsluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten als je de reis per slot van rekening moet annuleren. onder andere door een probleem, geneeskundige redenen of overlijden. Wil je jouw reis opzeggen vanwege een geval die je al langere tijd zag aankomen? Dan biedt een annuleringsverzekering geen dekking.

Bij je reisverzekering is het tevens superslim om een goede annuleringsverzekering af te sluiten. Mocht je tochtje onverwacht niet door kunnen gaan, of lopende de tochtje eerder afgebroken moeten worden, dan kun je met behulp van een annuleringsverzekering de kosten vergoed krijgen. Je kunt kiezen voor een doorlopende annuleringsverzekering. Dat houdt in dat je 36vijf dagen door verzekerd bent, dus tevens voor korte trips en weekendjes weg. enkele verzekeraars vergoeden zelfs de kosten van een toegangskaartje op welk moment je onverwacht toch ook niet naar het concert kunt gaan. Een kortlopende annuleringsverzekering sluit je af bij een vakantiereis en is ook alleen geldig voor die ene tochtje.

Veel personen denken tegenwoordig nog te allen tijde dat het mogelijk is om met een doorlopende reisverzekering een bepaalde tochtje te annulatie wanneer zich onvoorziene omstandigheden aan het licht komen. Dat is ook standaard niet het geval. U kunt enkel een tochtje opzegging zonder verlies van het betaalde bedrag op welk moment u tevens over een zogenaamde annuleringsverzekering beschikt. Dat is dus lang niet bij elke reisverzekering zo, in tegendeel. Wilt u er geheel zeker van zijn dat u tevens bij met name ziekte gebruikelijk uw vakantiereis zonder kosten kunt annuleren? In dat situatie is het ongetwijfeld interessant om even de gegevens op deze pagina aandachtig te bekijken.

Wat kost een annuleringsverzekering ?

Wat een annuleringsverzekering moet kosten, hangt af van de totale uitgaven van je vakantiereis. De maandprijs van een annuleringsverzekering is meestal tussen de 5 en zes procent van de totale reizen om. Daar komen tevens nog polisgeld en assurantiebelasting bij. Hoe hoger de reizen om, hoe meer kosten je dus betaalt voor je annuleringsverzekering.

Wat is de bekendste reisverzekering?

Het onderscheid tussen een simpel goede reisverzekering en de beste reisverzekeringwordt niet alleen gemaakt door de geldigsheidsduur waarvoor ze wordt afgesloten. Ga dan ook altijd voor het daadwerkelijk afsluiten van uw reisverzekering na welke beschermingen er precies worden gedekt en of deze tevens gelden voor het land of het gebied waar u een reis naar heeft geboekt. Niet alle reisverzekeringen dekken bijvoorbeeld ten minste tochtjes naar United States of Amerika, Australië of Azië, etc. Bovendien doet u er ook goed aan om voor het aan gaan van de beste reisverzekeringeven stil te blijven staan bij de aard van de tochtje. Zakelijke reizen worden door een eenvoudige reisverzekering toch in de regel niet vergoedt en bovendien kunnen er alsook uitsluitingen geldig zijn voor een mogelijk riskante reizen zoals wintersportreizen. ook dit is sowieso iets waar u met betrekking tot het afsluiten van een goede reisverzekeringrekening mee zult willen houden.

De premie van goedkope reisverzekering

Tot slot is er Vanzelfsprekend nog de kostpremie van voordelige reisverzekering. Voor veel mensen staat een voordelige reisverzekeringdan tevens gelijk aan een echt de goedkoopste reisverzekering. Is dat echter wel correct? Niet altijd. Natuurlijk is het immer zeer gewenst op welk moment u slechts een beperkte maandprijs moet betalen, maar daar staat tegenover dat u er wel zeker van moet zijn dat alle vereiste beschermingen daadwerkelijk worden aangeboden. Is dat niet het geval, dan kan dat u namelijk enkele vervelende verrassingen opleveren en dat kan natuurlijk tevens niet de bedoeling zijn. De premie van de voordeligste reisverzekeringmoet dan ook te allen tijde in lijn worden gezien met de precieze dekkingen die er door worden aangeboden.

Tips: uitsparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering vinden? Denk dan goed na of je zekere dekkingen echt nodig hebt. Denk onder andere aan bescherming voor medische kosten (soms heb je die tevens al goed gedekt bij je zorgverzekering), automobilistenhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze aanwijzingen en zorg dat je niet 2 keer|dubbel} gedekt bent. Over het algemeen kun je door goed te lezen naar je beschermingen veel uitsparen.

Uiterste tegemoetkomingen reisverzekering

Het liefste heb je jouw reisverzekering helemaal niet nodig, maar als er per slot van rekening wat gebeurt wil je graag dat de gebreken simpel wordt betaald en afgehandeld. Vind je een zekere bescherming erg cruciaal bij je reisverzekering? Onder andere voor camera’s, andere elektronica of campingspullen? Bekijk dan ons overzicht uiterste schadeloosstellingen. Dan weet je zeker dat je bij de best passende reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering afsluiten. Een annuleringsverzekering betaalt de kosten als je de reis uiteindelijk moet annuleren. Als je je reis onder andere door een ongeval, ernstige ziekte of overlijden moet opzegging kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een optie maakt om je vakantie vooraf op te zeggen als resultaat van bepaalde omstandigheden. Tevens als je door bepaalde gebeurtenissen tijdens je vakantie gedwongen bent om naar huis te gaan, worden de resterende vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af alvorens je op vakantie gaat. Let goed op de bepaalde voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het annulatie van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk kleinigheidje vergoeden.

Tevens wat te maken heeft met de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele jaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Afzeggen oude reisverzekering

Je reisverzekering afzeggen kun je per e-mail bij je huidige verzekeraar doen. Een nieuwe reisverzekering vinden is zo gebeurd. Je kunt binnen 5 minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de slimste reisverzekering vinden. Zo easy is het vinden en vinden van een reisverzekering via deze website.

Reisverzekering

Reisverzekering regelen: zo snel doe je dat

Onze website heeft een veelomvattende online vergelijking van reisverzekeringen, met daarin ruim 89 verscheidene verzekeringen van 36 verzekeraars. Via hier kun je heel simpel een annuleringsverzekering of reisverzekering vergelijken en afsluiten. Nadat je een vergelijking hebt gemaakt en de voor jou meest bruikbare verzekering hebt gevonden kun je onmiddellijk jouw reisverzekering afsluiten. Dat kan volledig online en je ziet meteen of je bent geaccepteerd voor de reisverzekering.

Wat beïnvloedt de kosten van een reisverzekering?

De kosten van je reisverzekering wordt door een aantal zaken beïnvloed:

De vakantiereis duur: voor een weekendje weg betaal je minder premie dan voor een lange tochtje van vier weken.

De dekking: kies je voor alleen een basisbescherming dan betaal je een stuk minder premie dan op welk moment je je tevens verzekert voor onder andere risicovolle sporten en pechhulp.

De bestemming: ga je op reis naar een ver land buiten Europa dan betaal je meer premie.

Aantal personen op de polis: als je alleen een reisverzekering voor jezelf afsluit, is dat vanzelfsprekend voordeliger dan wanneer je ook gezinsleden meeverzekert.

De verzekeraar: premies verschillen per verzekeraar, ook al kies je voor dezelfde dekking.

De de voordeligste reisverzekering: bespaar met onze tips

Wil je een reisverzekering aan gaan? Bedenk dan goed of je bepaalde dekkingen echt nodig hebt. misschien heb je medische geld al bij je zorgverzekering meegedekt of hulp bij pech bij je autoverzekering. Hetzelfde geldt voor een probleemlenverzekering. Bekijk onze suggesties en voorkom dat je jouw dubbel verzekert. Hiermee bespaar je veel geld en sluit je een bekendste reisverzekering af.

Scroll to top