Reisverzekeringen vergelijken

Tegenwoordig is het voor iedereen belangrijk om er zich mee bezig te houden dat een probleem in de regel in een klein hoekje schuilt. Dat is ook het situatie op welk moment u er voor kiest om een trip te boeken. U kunt voor vertrek geconfronteerd worden met een onverwachte situatie waarmee u niet kunt vertrekken, maar tevens gedurende uw reis kunnen er zich acute problemen voordoen. Het aan gaan van de goedkoopste reisverzekering kan heel wat praktische, maar tevens financiële kopzorgen voorkomen.

Reisverzekeringen Vergelijken

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering betaalt ongemakken die is ontstaan gedurende een vakantiereis. U heeft de mogelijkheid om meer dan één rubrieken mee te verzekeren zoals: ongevallen, , contant geld en waardepapier, vervangend vervoer bij pech onderweg of de wintersport dekking. Naast deze opties kunt u meestal een annuleringsverzekering aan gaan.

Ontzettend veel zaken worden tot een bepaald maximum betaald. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een beste reisverzekering heeft vaak een (hoog) eigen perikel of een minder (hoog) verzekerd bedrag voor de artikelen of aanvullende rubrieken.

Wat is er verzekerd in de basisdekking van de doorlopende reisverzekering?

U bent binnen Europa standaard gedekt voor hulpverlening, onverwachte uitgaven,probleem en en aansprakelijkheid voor ongemakken aan uw reisverblijf.

Hulpverlening

24/7 hulp van de aangesloten alarmcentrale. bijvoorbeeld bij:

 • het regelen van vervoer;
 • het verzorgen van noodzakelijke geneeskundige begeleiding gedurende de terugreis;
 • het geven van adviezen;

Plotselinge uitgaven

Bijvoorbeeld voor onvoorziene vakantiereis- en verblijfsonkosten als je in het buitenland in het hospitaal terecht komt of plots naar huis moet terugkeren na een ongeval of ernstige ziekte. Of voor kosten voor opsporings- of reddingsacties, als je tijdens een bergwandeling verdwaalt of gewond raakt.

Calamiteiten

U bent verzekerd tegen de niet verwachte geld als gevolg van een accident.

Aansprakelijkheid voor ongemakken aan reisverblijf

Uitgaven door bijvoorbeeld ongemak aan de inboedel van uw tripverblijf. U laat bijvoorbeeld iets kapot vallen, of u verliest de sleutel van uw gehuurde vakantiehuisje.

De goedkoopste reisverzekeringen vergelijken

De de betere reisverzekering vind je allereerst door goed te vergelijken. Het is interessant een goede overweging te maken van opties die je écht nodig hebt en dekkingen die voor jou overbodig zijn. Je wilt natuurlijk niet extra betalen. Daarom is het handig om voor jezelf op een rijtje te zetten wat je eisen zijn voor een goedkope reisverzekering. Wanneer je enkele keren per twaalf maanden op vakantiereis gaat is het meestal voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Als je namelijk voor elke vakantiereis of elk tripje opnieuw een kortlopende reisverzekering afsluit, betaal je steeds opnieuw poliskosten. Een doorlopende reisverzekering is dan voordeliger.

Kijk tevens goed naar dekkingen die bij heel veel reisverzekeringen standaard zijn inbegrepen. Er bestaan tevens verzekeringen die bijvoorbeeld standaard winter- en watersport dekken. Dat houdt in dat deze verzekeringen over het algemeen duurder zijn dan verzekeringen die deze dekkingen niet in ieder geval meeverzekeren. Ga je dus niet op wintersport en geen watersport beoefenen? Dan is het voordeliger om een reisverzekering te kiezen die deze sporten tevens niet dekt.

Blijf je binnen Europa? Dan heb je voldoende aan Europabescherming en is het niet nodig om je wereldbescherming aan te zetten. Door al deze factoren goed af te wegen, kun je een goede reisverzekering vinden voor jouw situatie.

Om reisverzekeringen te vergelijken is het interessant dat je weet welke zaken je verzekerd wilt hebben. Geneeskundige kosten zijn in de regel vanzelfsprekend. Met deze dekking worden geneeskundige kosten die niet betaalt worden door je reguliere zorgverzekering mogelijkerwijs wel vergoed. Mocht er onverhoopt iets gebeuren tijdens je reis, dan weet je dat de geld gedekt zijn. Naast geneeskundige geld kun je verschillende andere zaken meeverzekeren. Je kunt bij een doorlopende reisverzekering onder andere kiezen om wintersport, sporten onder water, pechhulp of zakenreizen in ieder geval mee te verzekeren.

Uiterste schadeloosstellingen reisverzekering

Goed om te weten dat je eigendommen te allen tijde tot een maximaal bedrag is verzekerd. Dat bedrag verschilt per reisverzekeraar en per accessoire. Zo vergoedt de ene tochtjeverzekeraar een bedrag van 100 euro, terwijl andere verzekeraars een aantal duizend euro vergoeden. Vind je een bepaalde dekking erg vanzelfsprekend bij je reisverzekering? bijvoorbeeld voor fotoapparatuur, andere elektronica of kampeerspullen? Controleer dan altijd wat er in je polisvoorwaarden staat. In onze vergelijking kun je ook per reisverzekering zien wat de uiterste schadeloosstellingen zijn. Dan weet je zeker dat je de meest geschikte verzekering kiest.

Verschillende dekkingen meeverzekeren

Een reisverzekering biedt op zijn minst dekking voor verlies, ongemakken of diefstal van je bagage. Het hangt af van je vakantiereis en wat je al bij andere verzekeringen hebt ondergebracht, kun je je reisverzekering uitbreiden met bescherming voor:

 • Medische kosten
 • Pechhulp
 • gevaarlijke sporten (bijvoorbeeld parachutespringen, bergbeklimmen of diepzeeduiken)
 • Wintersport
 • Repatriëring (plotse terugkeer naar huis vanwege ziekte of een probleem)
 • Cash
 • Stage buiten Nederland
 • Zakenreis
 • Overlijden en blijvende invaliditeit

Gebaseerd op de beschermingen die je nodig hebt, zoeken wij de beste reisverzekering voor je uit.

Op wintersport met doorlopende reisverzekering

indien u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering te kiezen zult u er Natuurlijk vanuit gaan dat deze alle mogelijke vakanties indekt. Het is gebruikelijk bekend dat een doorlopende reisverzekering (net als een kortlopende) geen bescherming voorziet bij zakelijke reizen, maar ook zekere tochtjes waar een hoger risico aan verbonden is kunnen uit de boot vallen. Een bekend voorbeeld is de wintersport. Tijdens een wintersporttrip loopt u als toerist een groter gevaar om enkele botten in uw lichaam te breken en dat risico wil de verzekeringsmaatschappij lang niet te allen tijde ten minste indekken. vooraleer op sneeuwvakantie te afreizen is het dan alsook te allen tijde belangrijk om na te gaan of de verzekering die u heeft afgesloten een bepaalde vakantie al dan niet indekt.

Ski- en snowboarduitrusting gedekt of niet?

De eerste vraag die u zich dient te stellen wanneer u op wintersport gaat is welke artikelen nu exact is verzekerd en welke niet. Veel personen weten het niet, maar ski- en snowboarduitrusting valt ten minste onder de verzekerde bagage. Dat houdt in, mocht uw materiaal onderweg naar uw vakantiebestemming zelf kwijt raken, dan kan zal uw reisverzekering hier gepaste maatregelen toe nemen om u te vergoeden. U dient er natuurlijk wel rekening mee te houden dat niet het volledige prijs van aankoop van het materiaal zal worden uitbetaald. Tevens zijn er altijd maxima verbonden aan het bedrag dat voor uw ski- en snowboarduitrusting kan worden uitbetaald. Dit dient u te inspecteren in uw verzekeringspolis.

Gereserveerde skipas of lessen recupereren?

als u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering af te sluiten die ook een bescherming voorziet in het geval van wintersport, dan kunt u doorgaans rekenen op veel meer beschermingen dan u in eerste instantie denkt. Wat bijvoorbeeld met de uitgaven die u heeft gemaakt voor het krijgen van een skipas en het boeken van eventuele lessen voor aanvang van uw vakantiereis? op welk moment u een goede reden heeft om aanspraak te maken op tussenkomst door uw doorlopende reisverzekering (bijvoorbeeld bij ongelukken), dan zult u merken dat alsook deze onkosten zijn betaald. Uiteraard geldt ook hier dat u slechts een gedeelte van de betaalde geld ontvangt, maar goed: ‘iets’ is beter dan ‘niets’.

Wintersportbescherming bij doorlopende reisverzekering

Bovenstaande informatie is louter van toepassing bij een doorlopende reisverzekering die kunt beschikken over een wintersportdekking. Het is een optie dat de reisverzekering die u heeft afgesloten standaard over een dergelijke dekking beschikt, maar de kans is ook reëel dat, dat niet het situatie is. Om dit te achterhalen kunt u er voor kiezen om contact op te nemen met uw verzekeraar of kunt u een blik werpen op uw verzekeringspolis. Op welk moment u merkt dat uw doorlopende reisverzekering ten minste niet over een dergelijke bescherming beschikt, maar u immers de sneeuwvakantie wenst te dekken kan dit in het algemeen te allen tijde tegen een kleine meerprijs. Dient u nog een doorlopende reisverzekering voor het komende twaalf maanden af te sluiten en heeft u een wintersport in de agenda staan? In dat situatie is het de extra tijd waard om eerst even het aanbod aan doorlopende reisverzekering met wintersportbescherming te vergelijken alvorens een definitieve keuzemogelijkheid te maken!

Tips: uitsparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering afsluiten? Bedenk dan goed of je bepaalde dekkingen echt nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan dekking voor medische kosten (mogelijkerwijs heb je die tevens al goed verzekerd bij je zorgverzekering), hulp bij pech of een ongevallenverzekering. Bekijk onze tips en regel dat je niet 2 keer|dubbel} verzekerd bent. Over het algemeen kun je door goed te kijken naar je beschermingen veel geld besparen.

Uiterste schadeloosstellingen reisverzekering

Liever heb je je reisverzekering compleet niet nodig, maar als er op de keper beschouwd wat gebeurt wil je graag dat de gebreken efficiënt wordt uitbetaald en afgehandeld. Vind je een zekere dekking erg van belang bij je reisverzekering? Bijvoorbeeld voor fotocamera’s, andere elektronica of campingspullen? Bekijk dan ons overzicht uiterste tegemoetkomingen. Dan weet je zeker dat je bij de goedkooste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering afsluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten als je de reis op de keper beschouwd moet annuleren. Als je je reis bijvoorbeeld door een ongeval, ernstige ziekte of overlijden moet annuleren kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een optie maakt om je vakantie vooraf te annuleren als resultaat van zekere omstandigheden. Tevens als je door zekere gebeurtenissen lopende je vakantie gedwongen bent om naar huis te gaan, worden de laatste vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af voordat je op vakantie gaat. Let goed op de bepaalde voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het opzegging van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk detail vergoeden.

Tevens met betrekking tot de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele 12 maanden door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Beëindigen oude reisverzekering

Je reisverzekering opzeggen kun je per e-mail bij je huidige verzekeraar regelen. Een nieuwe reisverzekering afsluiten is zo gebeurd. Je kunt in uiterlijk 5 minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de voordeligste reisverzekering vinden. Zo gemakkelijk is het vinden en afsluiten van een reisverzekering via onze website.

Reisverzekering

Reisverzekering regelen: zo snel doe je dat

Onze website heeft een veelomvattende online vergelijking van reisverzekeringen, met daarin ruim 89 verscheidene verzekeringen van 36 verzekeraars. Via deze website kun je heel eenvoudig een annuleringsverzekering of reisverzekering vergelijken en vinden. Nadat je een vergelijking hebt gemaakt en de voor jou meest bruikbare verzekering hebt geselecteerd kun je acuut jouw reisverzekering vinden. Dat kan helemaal online en je ziet ogenblikkelijk of je bent goedgekeurd voor de reisverzekering.

Wat beïnvloedt de premie van een reisverzekering?

De kosten van je reisverzekering wordt door een aantal opties beïnvloed:

De vakantiereis duur: voor een weekendje weg betaal je minder maandprijs dan voor een lange trip van 4 weken.

De dekking: kies je voor alleen een basisdekking dan betaal je een stuk minder kosten dan wanneer je je alsook verzekert voor bijvoorbeeld riskante sporten en pechhulp.

De bestemming: ga je op tochtje naar een ver land buiten Europa dan betaal je meer premie.

Aantal personen op de polis: als je alleen een reisverzekering voor jezelf afsluit, is dat natuurlijk goedkoper dan wanneer je alsook gezinsleden meeverzekert.

De verzekeraar: premies verschillen per verzekeraar, alsook al kies je voor dezelfde dekking.

De de betere reisverzekering: bespaar met onze tips

Wil je een reisverzekering aan gaan? Bedenk dan goed of je bepaalde beschermingen echt nodig hebt. misschien heb je medische uitgaven al bij je zorgverzekering meeverzekerd of hulp bij pech bij je autoverzekering. Hetzelfde geldt voor een accidentlenverzekering. Bekijk onze tips en voorkom dat je je dubbel verzekert. Hiermee bespaar je veel geld en sluit je een meest bekende reisverzekering af.

Scroll to top