Reisverzekeringen vergelijken

Op het moment is het voor bijna alle consumenten important om er zich van te vergewissen dat een probleem meestal in een klein hoekje schuilt. Dat is tevens het situatie op welk moment u er voor kiest om een vakantie te boeken. U kunt voor vertrekken geconfronteerd worden met een onvoorziene situatie waardoor u niet kunt vertrekken, maar ook tijdens uw vakantiereis kunnen er zich acute problemen ontstaan. Het aan gaan van een voordelige reisverzekering kan heel wat praktische, maar ook financiële kopzorgen voorkomen.

Reisverzekeringen Vergelijken

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering betaalt ongemakken die is ontstaan ten tijde van een tochtje. U heeft de kans om enkele zaken mee te verzekeren zoals: werelddekking, contant geld en waardepapier, vervangend vervoer bij pech onderweg of de sneeuwvakantie dekking. Naast deze mogelijkheden kunt u in de regel een annuleringsverzekering aan gaan.

Heel veel zaken worden tot een bepaald maximum vergoed. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een de goedkoopste reisverzekering heeft in de regel een (hoog) eigen gevaar of een minder (hoog) verzekerd bedrag voor de eigendommen of aanvullende categorieën.

Waarom een reisverzekering?

Als u op tochtje gaat en u maakt een trip naar het buitenland kan er van alles mis gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan in Nederland, hierdoor zou het kunnen dat u onverwachte onkosten moet uitgeven. Denk bijvoorbeeld aan de ziekenhuisuitgaven als u ineens ziek wordt of door een ongeval in het ziekenhuis komt. De kans dat men in het buitenland ziek wordt is ook groter. alsook andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere mogelijkheid op een probleem.

De goedkoopste reisverzekeringen vergelijken

De de goedkoopste reisverzekering vind je eerst door goed te vergelijken. Het is interessant een goede overweging te maken van zaken die je écht nodig hebt en beschermingen die voor jou niet nodig zijn. Je wilt vanzelfsprekend niet extra betalen. Daarom is het ideaal om voor jezelf op een rijtje te zetten wat je behoeften zijn voor een goedkopere reisverzekering. Op het moment dat je enkele malen per 12 maanden op tochtje gaat is het vaak voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Als je namelijk voor elke reis of elk tripje opnieuw een kortlopende reisverzekering afsluit, betaal je continu opnieuw poliskosten. Een doorlopende reisverzekering is dan efficiënter.

Kijk ook goed naar dekkingen die bij weinig reisverzekeringen op zijn minst zijn inbegrepen. Er bestaan tevens verzekeringen die bijvoorbeeld ten minste winter- en watersport dekken. Dat betekent dat deze verzekeringen in de regel meer kosten dan verzekeringen die deze beschermingen niet op zijn minst meeverzekeren. Ga je dus niet op wintersport en geen watersport beoefenen? Dan is het voordeliger om een reisverzekering te kiezen die deze sporten tevens niet dekt.

Blijf je binnen Europa? Dan heb je voldoende aan Europadekking en is het niet nodig om je werelddekking aan te zetten. Door al deze factoren goed af te wegen, kun je de voordeligste reisverzekering vinden voor jouw situatie.

Om reisverzekeringen te vergelijken is het interessant dat je weet welke extra’s je gedekt wilt hebben. Geneeskundige kosten zijn normaal gesproken vanzelfsprekend. Met deze bescherming worden geneeskundige onkosten die niet gedekt worden door je reguliere zorgverzekering misschien wel vergoed. Mocht er ineens iets gebeuren tijdens je reis, dan weet je dat de geld verzekerd zijn. Naast medische kosten kun je verschillende andere extra’s meeverzekeren. Je kunt bij een doorlopende reisverzekering bijvoorbeeld kiezen om wintersport, duiken, hulp bij autopech of zakenreizen standaard mee te verzekeren.

Een reisverzekering doorlopend aan gaan bij meerdere trips

Een reisverzekering doorlopend afsluiten wordt in feite alvast gewenst vanaf het geval dat er meer dan twee vakantiereizen binnen eenzelfde jaar worden ondernomen. U kunt beter er wel rekening mee houden dat de ene doorlopende reisverzekering de andere niet is. Hou bijvoorbeeld immer rekening met de totale waarde van alle vakanties die worden ondernomen. Een doorlopende reisverzekering wordt tenslotte altijd ten minste afgesloten voor een relatief beperkt bedrag welke u naar eigen inzicht kunt verhogen. Het aan gaan van een doorlopende reisverzekering zorgt er tot slot wel voor dat u immer lopende uw trips optimaal bent betaald. doelmatig gezien kunt u bij een doorlopende reisverzekering dan ook altijd rekenen op een zekere meerwaarde in vergelijking met een kortlopende variant.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is in de regel de goedkopere optie als je minder dan eenentwintig dagen per kalenderjaar op vakantie gaat. Maar soms kan het toch zijn dat een doorlopende reisverzekering voordeliger is dan een kortlopende reisverzekering. Het is dus verstandig tevens doorlopende reisverzekeringen te vergelijken voor de zekerheid. Via hier kun je snel zowel een kortlopende als doorlopende reisverzekering vergelijken.

Wanneer je een kortlopende reisverzekering afsluit is dit voor een bepaalde periode. De verzekering is geldig vanaf een door jou bepaalde startdatum tot een bepaalde einddatum. Je kan deze verzekering zelfs nog een paar minuten minuten voor vertrek afsluiten. De verzekering kan zowel voor weekendjes weg als langere vakanties worden afgesloten.

Als je slechts 1 maal per 12 maanden op vakantie gaat voor een periode van twee tot 3 werken is dit type verzekering voordeliger dan een doorlopende reisverzekering.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering sluit je normaalgesproken af als je langer dan 21 dagen of vaker per jaar op trip gaat. Het is dan meestal goedkoper om een doorlopende reisverzekering aan te gaan dan een kortlopende reisverzekering. Je hoeft dan niet elke keer een losse reisverzekering af te sluiten en telkens opnieuw polisgeld te betalen.

op welk moment u in de markt bent naar een reisverzekering om te kiezen is het een optie om een keuze te maken tussen twee zeer veel opties. U kunt onder andere een reisverzekering doorlopend aan gaan, maar u kunt er eveneens voor kiezen om een kortlopende reisverzekering af te sluiten. Dit laatste is in het bijzonder van toepassing mits er bijvoorbeeld slechts 1 keer per kalenderjaar een stedentrip of een andere vakantiereis wordt gepland. Boekt u echter jaarlijks niet alleen een zomer-, maar bijvoorbeeld ook een wintertrip en een stedentrip? In die situatie levert een reisverzekering doorlopend aan gaan u te allen tijde een zeer interessant commercieel voordeel op.

Een reisverzekering doorlopend aan gaan is op commercieel vlak in vergelijking met een kortlopende reisverzekering soms heel wat voordeliger. Het hangt wel af van de situatie. Doorslaggevend op dit vlak is hoe vaak per twaalf maanden u er voor kiest om op vakantie te gaan. Is dat slechts één keer? In dat situatie is een kortlopende reisverzekering het voordeligst. Gaat u 2 keer of nog meer per kalenderjaar op tochtje? In dat situatie zult u merken dat de beschikking hebben over een doorlopende reisverzekering niet alleen praktisch, maar tevens met het oog op geld heel wat voordeliger is. U kunt het beste wel te allen tijde rekening houden met de waarde van de trip die wordt betaald. Dit kan namelijk heel vaak voor problemen zorgen op welk moment u vaker dan 1 maal per kalenderjaar moet annuleren of bijstand moet aanvragen.

Tijdens uw speurtocht naar de voordeligste reisverzekering is het altijd verstandig om even een objectieve vergelijking uit te voeren. Deze vergelijking moet dan toch uitwijzen welke reisverzekering u niet alleen voorziet van alle standaard dekkingen, maar alsook nog eens commercieel verstandig is. Dat geldt niet zomaar voor elke reisverzekering die er te koop is terug te vinden. Een betere reisverzekering hoeft bovendien niet altijd een bekendste reisverzekering te zijn. Alleen door een onafhankelijke vergelijking te doorlopen zal er dan alsook voor worden gezorgd dat u op het einde van de rit beschikt over een doorlopende reisverzekering die al uw verwachtingen op z’n minst kan inlossen. Let op, hou bij het bekijken van de polisvoorwaarden tevens te allen tijde rekening met de precieze locaties die zijn betaald. Een doorlopende reisverzekering die dekking biedt over heel Europa hoeft dat onder andere niet te doen voor landen daarbuiten. Heeft u dus een echt een verre tochtje gepland? Controleer dan goed of deze standaard door uw polis wordt gedekt.

Doorlopende reisverzekering bijna altijd voordeliger

Een doorlopende reisverzekering is al efficiënt voordeliger dan een kortlopende reisverzekering. Ga je met je hele familie op vakantie, dan ligt het omslagpunt ongeveer bij een tochtje van veertien dagen. Ga je dus met je familie 2 weken of langer op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering normaal gesproken een voordeligere keus. Voor een verzekering van 1 of 2 personen ligt de grens op een week of 3. Vooral als je er ernaast tevens nog een paar dagen ertussenuit gaat, is de doorlopende verzekering voordeliger. ook voor een annuleringsverzekering geldt dat een doorlopende in de regel voordeliger is dan een kortlopende. Maak je op deze website een vergelijking voor een kortlopende reisverzekering en ben je voordeliger uit met een doorlopende? Dan geven we je direct een seintje op onze website zodat je de goede keuzemogelijkheid kunt maken.

Hoe langer of vaker je op reis gaat, hoe goedkoper het wordt om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Aanvullende dekkingen zoals medische geld of wintersport, maakt een doorlopende reisverzekering in de regel goedkoper dan een kortlopende. vakantiereis je niet alleen maar heb je een gezin? Dan is een doorlopende reisverzekering al in enkele stappen voordeliger.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering sluit je over het algemeen af als je langer dan 21 dagen of vaker per twaalf maanden op vakantie gaat. Het is dan vaak voordeliger om een doorlopende reisverzekering te kiezen dan een kortlopende reisverzekering. En ook handig: je hoeft niet elke keer een losse reisverzekering af te sluiten.

Als je langer dan twee tot drie weken met vakantie gaat of vaker is het in de regel interessanter om een doorlopende reisverzekering aan te gaan. Bij gezinnen geldt het voordeel in de premie nog sneller. Met deze verzekering ben je het gehele kalenderjaar door gedekt en hoef je dus niet een specifieke datum op te geven. Zowel vakanties als weekendjes weg zijn hierbij verzekerd en je hoeft niet elke 12 maanden weer deze reisverzekering aan te vragen, hij wordt gewoon verlengd.

Opzeggen van vakantiereis door ziekte

In het merendeel van de gevallen wordt er voor gekozen om een vakantiereis te opzegging door een zekere ziekte of aandoening. Heeft u een annuleringsverzekering , dan kunt beschikken u altijd over deze mogelijkheid. Het bedrag dat u heeft vergoed voor uw reis zal in dit geval dan alsook bijna volledig worden terugbetaald. Bijna? Klopt, want er zijn altijd geld die van het uitbetaalde bedrag worden ingehouden. Wat veel consumenten bovendien niet weten is dat niet alleen ziekte bij de vakantieganger zelf, maar alsook bij familieleden tot in de 2de of 3de graad doorgaans door een annuleringsverzekering worden vergoed. tevens wanneer er hiervan sprake is kan uw trip dan tevens zonder probleem worden geannuleerd.

Wat bij overlijden van een familielid?

Een overlijden kan immer gebeuren, zelfs op de meest plotselinge momenten. Is er sprake van een overlijden van een familielid tot in de 2de graad? In dat situatie zal uw annuleringsverzekering alsook hier een uitstekende tussenkomst in bieden. U dient er wel rekening mee te houden dat dit niet geldt voor wanneer onder andere 1 van uw voordeligste vrienden komt te overlijden. In dat situatie zult u er dan alsook bij stil moeten blijven staan dat u zomaar het hele bedrag van de geboekte vakantie kunt verliezen.

Professionele redenen aan basis van anulatie

Er wordt immer benadrukt dat een doorlopende reisverzekering geen tussenkomst biedt bij zakelijke reizen naar het buitenland. Dat klopt ook, maar het houdt in niet dat er geen enkele zakelijke betrekking invloed kan doen op uw verzekering. wanneer u onder andere reis heeft aangevraagd, maar u onverhoopt niet kunt vertrekken omdat de vervanger op uw werk bijvoorbeeld plots ziek is geworden of een ongeval heeft gehad zal de annuleringsverzekering in het algemeen immer een gepaste dekking voorzien. Op deze wijze hoeft u dus nooit een commercieel risico te vrezen ten gevolge van een onverwachte gebeurtenis op uw werk.

Doorlopende reisverzekering inclusief opzegging afsluiten

Bovenstaande maakt duidelijk dat het in tal van zeer veel omstandigheden heel goed een optie is om het door u betaalde bedrag voor uw vakantie terug te vorderen van de verzekeraar waarbij de reis- en annuleringsverzekering werd afgesloten. Voordat u dit kunt doen zult u er zich tevens bewust van moeten zijn dat er niet altijd op zijn minst een annuleringsverzekering wordt gedekt bij een (doorlopende) reisverzekering. Deze separaat afsluiten of deze laten toevoegen aan de door u gewenste polis is in uiteenlopende wensen en behoeften dus gewenst. Om er zeker van te zijn dat uw doorlopende reisverzekering over een passende annuleringverzekering kunt beschikken is het uitvoeren van een vergelijking voordat een doorlopende reisverzekering aan te gaan in ieder situatie immer een slimme mogelijkheid.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering tevens een annuleringsverzekering aan gaan. Een annuleringsverzekering betaalt de uitgaven als je de reis toch ook moet annuleren. bijvoorbeeld door een ongeval, ziekte of overlijden. Wil je jouw vakantie opzegging vanwege een situatie die je al langere tijd zag aankomen? Dan biedt een annuleringsverzekering geen dekking.

Bij je reisverzekering is het ook wel zo handig om een goede annuleringsverzekering af te sluiten. Mocht je reis onverhoopt niet door kunnen gaan, of ten tijde van de trip eerder afgebroken moeten worden, dan kun je met behulp van een annuleringsverzekering de onkosten vergoed krijgen. Je kunt kiezen voor een doorlopende annuleringsverzekering. Dat houdt in dat je het hele jaar door verzekerd bent, dus ook voor korte trips en weekendjes weg. een paar verzekeraars betalen zelfs de onkosten van een toegangskaartje op welk moment je onverhoopt tenslotte niet naar het concert kunt gaan. Een kortlopende annuleringsverzekering sluit je af bij een vakantiereis en is alsook alleen geldig voor die ene reis.

Veel personen denken tegenwoordig nog immer dat het een optie is om met een doorlopende reisverzekering een zekere vakantiereis te opzegging wanneer zich niet verwachte omstandigheden voordoen. Dat is ook ten minste niet het geval. U kunt uitsluitend een tochtje opzegging zonder verlies van het betaalde bedrag op welk moment u tevens over een zogenaamde annuleringsverzekering beschikt. Dat is dus lang niet bij elke reisverzekering zo, in tegendeel. Wilt u er ongetwijfeld zeker van zijn dat u alsook bij met name ziekte gangbaar uw vakantie zonder kosten kunt annuleren? In dat geval is het gans slim om even de gegevens op deze pagina aandachtig te bekijken.

Wat kost een annuleringsverzekering ?

Wat een annuleringsverzekering gaat kosten, hangt af van de totale geld van je tochtje. De premie van een annuleringsverzekering is normaal gesproken tussen de vijf en 6 procent van de totale tochtjes om. Daar komen ook nog polisgeld en assurantiebelasting bij. Hoe hoger de vakanties om, hoe meer kosten je dus betaalt voor je annuleringsverzekering.

Wat is een multirisicoverzekering?

Op welk moment uw intentie is om om een reisverzekering aan te gaan kunt u steeds een optie maken tussen uiteenlopende opties. We maken onderscheid op dit vlak de tijdelijke van de doorlopende reisverzekering, maar daarnaast bestaat er tevens nog zoiets als een multirisicoverzekering. Een dergelijke variant kunnen we eigenlijk het best duiden als een batterij van verzekeringen. Het gaat hier niet alleen de ordinaire reisverzekering, ze wordt in de regel te allen tijde gekoppeld met een speciale dekking voor annuleren. Op deze wijze kunt beschikken u dan alsook over een totaal pakket waarmee u zonder twijfel probleemloos op trip kunt vertrekken. Bent u tevens wel geïnteresseerd in het afsluiten van een multirisicoverzekering, maar zou u graag eerst meer informatie willen verkrijgen? Lees dan simpel verder, want wij zetten de voor- en nadelen er van graag even voor u in een overzicht.

Tips: geld besparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering afsluiten? Bedenk dan goed of je bepaalde beschermingen echt nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan dekking voor medische kosten (misschien heb je die tevens al goed gedekt bij je zorgverzekering), hulp bij autopech of een ongevallenverzekering. Bekijk onze tips en zorg dat je niet 2 keer|dubbel} gedekt bent. in de regel kun je door goed te lezen naar je beschermingen veel besparen.

Uiterste tegemoetkomingen reisverzekering

Het liefste heb je jouw reisverzekering compleet niet nodig, maar als er welbeschouwd wat gebeurt wil je graag dat de gebreken efficiënt wordt vergoed en afgehandeld. Vind je een bepaalde bescherming erg van invloed bij je reisverzekering? Bijvoorbeeld voor camera’s, andere elektronica of kampeerspullen? Bekijk dan ons overzicht maximale tegemoetkomingen. Dan weet je zeker dat je bij de best passende reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering vinden. Een annuleringsverzekering betaalt de onkosten als je de reis tenslotte moet annuleren. Als je je reis onder andere door een ongeval, ernstige ziekte of overlijden moet opzegging kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een mogelijkheid maakt om je vakantie vooraf te annuleren als gevolg van zekere omstandigheden. Tevens als je door zekere gebeurtenissen gedurende je vakantie gedwongen bent om naar huis te gaan, worden de overgebleven vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af alvorens je op vakantie gaat. Let goed op de specifieke voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het opzeggen van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk detail vergoeden.

Tevens wat te maken heeft met de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele jaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Afzeggen oude reisverzekering

Je reisverzekering annuleren kun je per e-mail bij jouw huidige verzekeraar regelen. Een nieuwe reisverzekering afsluiten is zo gebeurd. Je kunt in uiterlijk vijf minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de slimste reisverzekering afsluiten. Zo eenvoudig en simpel is het vinden en afsluiten van een reisverzekering via hier.

Reisverzekering

Reisverzekering regelen: zo snel doe je dat

Onze website heeft een uitgebreide online vergelijking van reisverzekeringen, met daarin ruim 89 verschillende verzekeringen van 36 verzekeraars. Via deze website kun je heel simpel en simpel een annuleringsverzekering of reisverzekering vergelijken en aan gaan. Nadat je een vergelijking hebt gemaakt en de voor jou meest bruikbare verzekering hebt geselecteerd kun je linea recta je reisverzekering vinden. Dat kan helemaal online en je ziet ogenblikkelijk of je bent goedgekeurd voor de reisverzekering.

Wat beïnvloedt de maandprijs van een reisverzekering?

De maandprijs van je reisverzekering wordt door meerdere zaken beïnvloed:

De vakantiereis duur: voor een weekendje weg betaal je minder maandprijs dan voor een lange vakantie van 4 weken.

De dekking: kies je voor alleen een basisbescherming dan betaal je een stuk minder maandprijs dan op welk moment je je ook verzekert voor bijvoorbeeld risicovolle sporten en pechhulp.

De bestemming: ga je op tochtje naar een ver land buiten Europa dan betaal je meer premie.

Aantal personen op de polis: als je alleen een reisverzekering voor jezelf afsluit, is dat natuurlijk voordeliger dan op welk moment je alsook gezinsleden meeverzekert.

De verzekeraar: premies verschillen per verzekeraar, ook al kies je voor dezelfde dekking.

De bekendste reisverzekering: bespaar met onze tips

Wil je een reisverzekering afsluiten? Bedenk dan goed of je bepaalde beschermingen echt nodig hebt. soms heb je medische geld al bij je zorgverzekering meeverzekerd of hulp bij autopech bij je autoverzekering. Hetzelfde geldt voor een ongevallenverzekering. Bekijk onze suggesties en voorkom dat je je dubbel verzekert. Hiermee bespaar je veel geld en sluit je een de betere reisverzekering af.

Scroll to top